WordPress webshop laten maken

Wil jij een professionele webshop in jouw huisstijl waarmee je moeiteloos nieuwe klanten aantrekt via Google?

Ik help je graag met het realiseren van de webshop van je dromen in WordPress, waarmee jij je onderscheidt van concurrenten, goed vindbaar bent en zelf aanpassingen kunt (laten) doen.

wordpress webshop

Is dit herkenbaar voor je?

• Je wil een webshop starten, maar hebt hier zelf niet de benodigde technische kennis voor

• Je hebt al een webshop, maar loopt bij je huidige e-commerce platform tegen beperkingen aan, terwijl de kosten ieder jaar hoger worden

• Je krijgt het design van je webshop niet zoals je voor ogen hebt, waardoor je webshop nu niet opvalt tussen concurrenten

• Je webshop werkt niet naar behoren en is niet (goed) vindbaar, waardoor je klanten misloopt

• Je bent klaar met zelf aanrommelen en wil een fulltime inkomen uit je webshop halen

wordpress webshop

En is dit wat je graag zou willen?

• Een webshop met een professionele uitstraling, waarmee je klanten aantrekt in plaats van afstoot

• Een gebruiksvriendelijke webshop die goed vindbaar is, zodat je meer klanten aantrekt via Google

• Een webshop met een uniek & professioneel design, waarmee je uitstijgt boven concurrenten

• Een webshop die op de langere termijn voor jóu werkt, omdat je alle vrijheid hebt om aanpassingen te (laten) doen en kunt automatiseren

Je hebt de keuze uit 3 pakketten

Webshop starter – €755*

• Koppelen WordPress aan jouw website domein (overstappen vanaf een ander e-commerceplatform is mogelijk)

• Installeren en instellen WooCommerce (plugin die je nodig hebt voor je webshop)

• Het door jouw gekozen WordPress thema installeren en volledig customizen naar jouw huisstijl (incl. opmaak pagina’s)

In het starter pakket doe je de invulling van je website (plaatsen afbeeldingen, tekst en producten) zelf

Webshop pro – €1255*

• Koppelen WordPress aan jouw website domein (overstappen vanaf een ander e-commerceplatform is mogelijk)

• Installeren en instellen WooCommerce (plugin die je nodig hebt voor je webshop)

• Het door jouw gekozen WordPress thema installeren en volledig customizen naar jouw huisstijl (incl. opmaak pagina’s)

• Invulling* van alle pagina’s op je website en toevoegen producten in WooCommerce (max. 20)

* Content aangeleverd door klant

Webshop expert – €1755*

• Koppelen WordPress aan jouw website domein (overstappen vanaf een ander e-commerceplatform is mogelijk)

• Installeren en instellen WooCommerce (plugin die je nodig hebt voor je webshop)

• Het door jouw gekozen WordPress thema installeren en volledig customizen naar jouw huisstijl (incl. opmaak pagina’s)

• Invulling* van alle pagina’s op je website en toevoegen producten in WooCommerce (max. 20)

• SEO optimalisatie website, pagina’s, productcategorieën & producten

• Koppelen betaalsysteem aan WooCommerce

* Content aangeleverd door klant

* Bovenstaande prijzen zijn excl. eventuele aanschaf van een betaald WordPress thema

Een webshop laten maken, waar begin je?

De eerste stap bij het starten van een webshop is je verdiepen in de mogelijkheid voor het bouwen ervan. Ga je dit zelf doen of ga je dit uitbesteden? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet tussen alle e-commerce platforms waar je jouw webshop kunt (laten) maken, zoals Shopify, Jouwweb, Mijnwebwinkel, Wix en Squarespace. Deze platforms zijn gebruiksvriendelijk en simpel, wat ideaal is als starter. Maar, er zitten addertjes onder het gras:

• Je zit namelijk vast aan een abonnement (waarvan de kosten ieder jaar omhoog gaan)

• Deze platforms gebruiken vaak hun eigen codetaal (geen HTML), waardoor de mogelijkheid om zelf aanpassingen te doen zeer beperkt is

• Niet elk platform heeft voldoende opties qua SEO (zoekmachine optimalisatie) en missen de mogelijkheid om een blog aan te maken, wat killing is voor de vindbaarheid van je webshop

• Deze platforms werken vaak met vaste pakketten, waarin de opties beperkt zijn. Als startende webshop eigenaar kan het lastig zijn om te bepalen welke tools en features je (in de toekomst) allemaal nodig hebt.

Waarom een WordPress webshop?

wordpress webshop

• Je hebt de volledige controle over je website en kunt zelf aanpassingen doen of laten doen, zonder vervelende beperkingen of onverwachte kosten 

• WordPress is zoekmachine vriendelijk. SEO is al ingebouwd in WordPress, wat echt onmisbaar is voor je webshop, wil je meer klanten aantrekken via Google

• Je kunt eenvoudig van design switchen door een nieuw thema te installeren en deze te customizen naar je eigen huisstijl, zodat je webshop er super professioneel uitziet

• Voor elke extra toepassing of koppeling (zoals Google Analytics, automatische facturen of couponcodes) kun je eenvoudig een plugin (kleine software toevoeging) installeren. Je hoeft dus geen codetaal te kennen!

• WordPress is gebruiksvriendelijk en er zijn veel tutorials over te vinden (en een online hulpforum + Facebookgroepen!)

En, wist je dat WordPress helemaal gratis is?

In tegenstelling tot wat veel webshop eigenaren denken, is WordPress gratis. WordPress is namelijk open-source software, die iedereen kan gebruiken. Ook de extensie (WooCommerce) die je nodig hebt om een webshop aan je website te koppelen is gratis. Je betaalt alleen voor je domeinnaam en WordPress-hosting (hosting van je website) bij een hostingpartij, maar dit zijn in de meeste gevallen erg vriendelijke bedragen.

Maak je webshop compleet

Mijn ervaring met een WordPress webshop

In 2018 startte ik mijn webshop met kleding met mijn zelf ontworpen prints. De bouw van mijn webshop besteedde ik uit aan een bedrijf, omdat ik snel online wilde. Binnen slechts 4 weken had ik een mooie webshop. Maar, al snel liep ik tegen beperkingen aan. Voor elke feature (zoals extra pagina’s of een blog) moest ik extra betalen en ik kon nauwelijks zelf aanpassingen doen. Het splitsen van bijv. de verzendkosten van Nederland en België, was überhaupt niet mogelijk. Kortom, de webshop werkte voor geen meter en daardoor liep ik klanten mis: De nachtmerrie van elke webshop eigenaar.

Daarom besloot ik het heft in eigen handen te nemen en mijn eigen webshop in WordPress te maken (met WooCommerce als e-commerce software). Ik wilde namelijk alle vrijheid hebben om zélf aanpassingen te kunnen doen, zowel qua design als qua functionaliteiten. Dankzij mijn werk als blogger had ik al wat ervaring met WordPress en basis HTML-kennis. Wekenlang zwoegde ik op ingewikkelde WordPress tutorials om uiteindelijk de webshop van mijn dromen te realiseren, die perfect werkt en uitstekend vindbaar is in Google.

Inmiddels trek ik dankzij mijn WordPress website dagelijks nieuwe potentiële klanten naar mijn aanbod, zonder te adverteren. Grote kans dat jij ook via Google of via Pinterest (ook een zoekmachine) op deze pagina bent gekomen. Ook voor jou is dit binnen handbereik! Ik help je graag bij het realiseren van een professionele WordPress webshop, waarmee je ook moeiteloos klanten aantrekt.

Heb je al een WordPress webshop en heb je hulp nodig?

Heb je al een WordPress x WooCommerce webshop en kom je ergens niet helemaal uit? Ik help je graag!
In de meeste gevallen kan ik je probleem verhelpen op afstand.

Veelgestelde vragen

Welk pakket past bij mij?
Dat is helemaal afhankelijk van jouw budget en de tijd en kennis die je hebt om eventueel zelf nog aanpassingen te doen aan jouw WordPress webshop (of de bereidheid om tijd vrij te maken en te investeren in de benodigde kennis). In het gratis kennismakingsgesprek bespreken we jouw webshop wensen en bepalen we welk pakket het beste bij jou past.
Binnen welke termijn wordt mijn webshop opgeleverd?
Dat is afhankelijk van welk pakket je kiest en hoe snel je de eventuele benodigde content (huisstijl elementen, tekst, afbeeldingen etc) die ik nodig heb om de webshop te kunnen realiseren kunt aanleveren. De oplevertermijn van een gecustomizede WordPress webshop is zo’n 4-8 weken, afhankelijk van je pakket.
Hoe werkt het laten maken van een WordPress webshop?
In het gratis kennismakingsgesprek bespreken we jouw webshop wensen en bepalen we welk pakket het beste bij jou past. Indien we besluiten om te gaan samenwerken, vraag ik een aanbetaling van 50% van het totaal, voordat ik van start ga met het realiseren van jouw webshop. Vlak voor de oplevering ontvang je de 2e factuur met het restbedrag. Deze dient te worden voldaan voor de oplevering.
Wat moet ik zelf regelen voor mijn WordPress webshop?
Om een WordPress webshop te laten maken heb je een domeinnaam en WordPress-hosting nodig. Ook moet ik weten voor welk (gratis of betaald) WordPress x WooCommerce thema (layout/sjabloon) je kiest, zodat ik deze kan installeren en aan de slag kan met customizen.
Hoe weet ik welk WordPress thema geschikt is voor mijn webshop?
Dit hangt er vanaf wat jouw eisen zijn wat betreft het design en de functionaliteiten van je webshop. In het gratis kennismakingsgesprek bespreken we jouw webshop wensen. Ook vertel ik je waar je op moet letten bij het kiezen van een (gratis of betaald) WordPress thema, waaronder dat het thema compatibel is met WooCommerce. Voor het kiezen van een WordPress thema kun je gebruik maken van mijn aanraders of zelf op zoek gaan. Uiteraard kan ik beoordelen of het thema dat je op het oog hebt geschikt is, mocht je hierover twijfelen.
Kan ik ook in termijnen betalen?
Zeker! Indien je graag in termijnen wil betalen, kan ik, na de aanbetaling van 50%, het restbedrag opsplitsen in 2 facturen.

Volg mij via Instagram

@studioannajirina

Theme by 17th Avenue