Hoi! Ik ben Anna en ik help webshop eigenaren aan meer klanten met een professionele branding en ijzersterke strategie

Van het maken van een complete WordPress webshop tot aan grafisch ontwerp, (SEO) optimalisatie en het helpen met strategie: het is mijn missie om jouw webshop te laten groeien!

Hoe ik mijn passie ontdekte

Ik ben altijd al een creatieve duizendpoot geweest, wat ik wilde worden was ik als kind heel stellig in: óf schrijfster, of kunstenares. Het werd een mix van beide (in een modern jasje).
 
Kiezen is nooit mijn sterkste punt geweest, daarom besloot ik na het VWO een brede opleiding te gaan doen. Ik verhuisde in 2013 van Groningen naar Amsterdam om de HBO opleiding Allround Styling en Vormgeving te gaan doen aan Academie Artemis, met als deelgebieden mode, interieur, media en food.
 
Na mijn afstuderen belandde ik in een zwart gat. Ik had zoveel geleerd en de mogelijkheden waren eindeloos, waardoor ik compleet blokkeerde. Ik herkende mezelf nooit echt in vacatures, omdat ik zoveel verschillende interesses en kwaliteiten had, die ik onmogelijk binnen één functie kon inzetten.
 
Dus ging ik aan de slag als freelance grafisch vormgever en tekstschrijver. Ik had ook een blog en vond de combinatie van tekst en beeld heel tof. Je hoort vaak dat mensen óf tekstueel óf visueel sterk zijn, mijn kracht is juist dat ik dit allebei kan.
 
Na een jaar wilde ik ook iets voor mezelf erbij, iets waar ik echt mijn eigen stijl voor ontwerpen in kwijt kon. Ik besloot mijn eigen prints te ontwerpen, deze op truien en t-shirts te bedrukken en te verkopen in mijn eigen webshop.


meer bezoekers naar je webshop

Het starten van mijn webshop was een groot avontuur

Ga je een webshop starten, dan komt er een heleboel op je af: via welk platform ga je jouw webshop maken? Hoe ga je je webshop onderscheiden? Wie is je doelgroep? Hoe ga je aan klanten komen? Welke marketingkanalen ga je inzetten? Hoe zorg je ervoor dat je webshop goed vindbaar is? Soms kan het best eenzaam zijn, met alleen Google als je beste vriend…

Van het realiseren van de webshop in WordPress tot aan het ontwerpen van mijn huisstijl, schrijven van blogs en nieuwsbrieven, SEO optimalisatie en het bewerken van foto’s en vormgeven van content in Photoshop, ik deed alles zelf.

Net als veel webshop eigenaren was ik vooral gefocust op het eindresultaat: zo snel mogelijk een mooie webshop online en verkopen maar! Alsof het zo makkelijk is… Een strategie had ik niet, ik had geen flauw idee wie mijn doelgroep was en wat mijn webshop onderscheidend maakte. Je begrijpt: het was niet het daverende succes waarop ik hoopte.

Ik investeerde veel tijd en geld in het volgen van allerlei cursussen op het gebied van branding, strategie, marketing en sales. Toen ik eenmaal snapte hoe het werkte en resultaat begon te zien, was ik razend enthousiast!

Ineens voelde het verkopen van kleding zo ‘leeg’. Ik ontdekte dat ik het proces rondom het starten en in de markt zetten van de webshop nóg veel leuker vond dan het runnen van de webshop zelf. Dus verkocht ik in coronatijd mijn webshop leeg, vertrok voor 2 maanden naar Lissabon en gooide mijn bedrijf volledig om.

Nu help ik jou als (startende) webshop eigenaar met branding en strategie, zodat je meteen meer klanten aantrekt!

Ik werk als freelancer voor diverse (middel)grote bedrijven, waaronder Newlands Casuals en DesignOnline24, maar ook met een kleine webshop kun je met mij samenwerken.

Ik geef je alle handvaten die je nodig hebt om je webshop te laten groeien en meer klanten te krijgen

Van het maken van complete WordPress webshops tot aan grafisch ontwerp,
(SEO) optimalisatie en hulp met je strategie


Dit wist je nog niet over mij

Vrijheid is mijn prioriteit

In zowel het ondernemen als in mijn persoonlijke leven vind ik vrijheid super belangrijk. In 2021 verbleef ik 2 maanden in mijn favo stad Lissabon om te wonen en te werken. Ik vind het echt geweldig dat ik mijn werk overal ter wereld kan doen en wil nog veel meer ontdekken!

Ik ben een cavia lover!

Ik heb al bijna mijn hele leven knaagdieren. Een huis zonder huisdieren is voor mij geen thuis. Van konijnen, tot aan hamsters en woestijnratjes, ik vind ze allemaal leuk! Maar cavia’s hebben toch wel echt mijn hart gestolen. Ik heb al sinds 2014 cavia’s, een echte guinea pig mom haha.

Ik eet al sinds mijn 10e geen vlees

Ik vond het zo raar en oneerlijk dat onze kippen (die we in de tuin hadden) wél mochten leven, terwijl er ‘s avonds een ander kipje op ons bord lag. Vis eet ik trouwens bij uitzondering wel (ik reis graag en vega opties zijn vaak zeer beperkt), dus ik ben eigenlijk pescotariër.

Volg jij mij al via Instagram? ↓

@studioannajirina

Theme by 17th Avenue